• Nasza szkoła

    Już od ponad stu lat istnienia szkoły pedagogom i uczniom towarzyszy myśl Owidiusza: „Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo” („Kropla drąży skałę nie siłą, lecz ciągłym padaniem”). Jedynie ciężka praca jest receptą na sukces.

  • Wyjątkowe wycieczki

    Zwiedzamy nie tylko najbliższy nam Beskid Niski, ale również bywamy w Bieszczadach, Pieninach i Tatrach. Podziwiamy architekturę Krakowa, Wrocławia, Warszawy… Kształtujemy swe gusta estetyczne, słuchając koncertów w filharmonii, oglądając spektakle w teatrze i projekcje filmowe w kinie.

  • Chór Kantata

    Od 2005 roku działa chór Kantata, który swoimi występami uświetnia uroczystości szkolne i środowiskowe, wzbudzając podziw i aplauz widowni. Przynosi niewątpliwie chlubę naszej szkole.

  • Odkrywamy talenty

    W każdym uczniu, już od najmłodszych lat, odkrywamy i pielęgnujemy uzdolnienia artystyczne, matematyczne, sportowe i inne. Świadectwem naszej pracy są liczne sukcesy w konkursach, olimpiadach, festiwalach i zawodach sportowych.

  • Sukcesy sportowe

    Jesteśmy w czołówce najbardziej usportowionych szkół województwa podkarpackiego. Osiągamy znaczące sukcesy w różnych dyscyplinach: piłce ręcznej, koszykówce, biegach przełajowych…

  • Wysoki poziom nauczania

    Rzetelna i systematyczna praca pedagogów gwarantuje harmonijny i wszechstronny rozwój uczniów oraz otwiera im drzwi do najlepszych szkół ponadpodstawowych w regionie.

Wspaniałe sukcesy w Konkursie Polonistycznym

„Pisanie nie polega jedynie na wyrażaniu myśli, to także głęboka zaduma nad wymową każdego słowa”.

Paulo Coelho

W dniu 27 listopada 2014 roku opublikowano wyniki II etapu Konkursu Polonistycznego, adresowanego do młodzieży gimnazjalnej z województwa podkarpackiego. Doskonale zaprezentowali się uczniowie naszej szkoły, ponieważ aż troje uczestników uzyskało awans do etapu finałowego. Kamila Sokołowska i Aleksandra Śliwka, nad którymi opiekę merytoryczną sprawował Pan Waldemar Kilar, uplasowały się ex aequo na 15. miejscu, natomiast Michał Macnar, przygotowywany przez Panią Marię Szczepaniak, został sklasyfikowany na 36. pozycji. Wysokie lokaty w rankingu dobrze rokują na przyszłość. Do III etapu awansowało 80 uczestników. Wielkie brawa!